Error
  • Error loading feed data

World in Belgrade

World in Belgrade

Međunarodna kulturna manifestacija World in Belgrade održaće se u nedelju 30. juna u Mikser House-u u Karađorđevoj ulici 46 sa početkom u 15 časova.

Predstavnici ambasada i kulturnih centara imaće priliku da posetiocima približe svoje običaje, nacionalnu hranu, piće, kao i turističke znamenitosti. Svi zainteresovani Beograđani i njegovi gosti tokom celodnevnog druženja sa učesnicima manifestacije moći će da vide, probaju i nauče nešto novo i na taj način ulepšaju dan koji Beograd posvećuje svetu.

Svaka zemlja će imati štand na kome posetioci mogu da dobiju korisne informacije i da saznaju nešto više o njoj. Takođe, predviđeni su i brojni performansi tokom dana, tako da će naši gosti i kroz igru, predstave, spremanje nacionalnih specijaliteta moći da prikažu svoju državu.

Ljubitelji plesa će moći tokom celog dana da uživaju u nastupu škole tanga, koja će i otvoriti događaj u 15h, zatim u tradicionalnom indonežanskom plesu, kapoeri i salsi. Naravno, svi su pozvani da zaigraju sa našim gostima ove egzotične plesove! Potom, u 18 časova biče izvedena zanimljiva predstava koja govori o meksičkoj tradiciji i savremenom životu.

Na manifestaciji će se predstaviti ambasada Malezije, Meksika, Indonezije, Rumunije,Crne Gore, Albanije Kube, Turski kulturni centar, Špansiki Kulturni Centar i mnogi drugi koji su najavili svoje učešće.

Ovaj jedinstveni dogadjaj pružiće posetiocima mogućnost da obiđu svet u toku samo jednog dana, upoznaju i istraže daleke predele, osete drugačije ritmove i nauče nove korake!


Cilj manifestacije je da se kroz upoznavanje različitih zemalja i ljudi ostvari interkulturalna razmena,promoviše različitost i tolerancija.

Additional information